عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوخت مایع در ۶ ماهه ابتدایی سال ذخیره نشده و این سوخت در این فصل استفاده شده است، گفت: هیچ راهکار خطی کوتاهمدتی برای برطرف کردن ناترازی وجود ندارد و در این زمینه باید ریشهای عمل کنیم.
مصطفی نخعی امروز (شنبه، ۲۴ آذر) با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر سیما به موضوع خاموشیهای زمستانی و تأمین سوخت نیروگاهها اشاره و اظهار کرد: موضوع ناترازی انرژی، موضوعی جدی است که هر ساله جدیتر نیز میشود.
وی افزود: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ گاز کمتری به نیروگاهها داده شده است و این موضوع بیانگر آن است که سوخت مایع ذخیره نشده و این سوخت استفاده شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نشستهای مختلفی با مسئولان ذیربط برگزار کردیم تا محدودیتی در بخش انرژی ایجاد نشود، اما به هر حال هیچ راهکار خطی کوتاهمدتی برای برطرف کردن ناترازی وجود ندارد و باید امیدوار باشیم که این ناترازیها کاهش یابد.
لزوم ایجاد تنوع سبد سوخت نیروگاهی
نخعی ادامه داد: اگر دستگاههای اجرایی به تکالیف خود عمل میکردند کار به اینجا نمیرسید. برای مثال راندمان نیروگاهها هماکنون ۳۰ تا ۳۵ درصد است، در حالی که این راندمان طبق تکالیف قانونی باید به ۵۰ تا ۵۵ درصد برسد، همچنین تنوع سوخت نیروگاهی باید ایجاد شود. امروز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در سبد سوخت خود حتی از زغالسنگ نیز استفاده میکنند که این سهم در کشور ما صفر است.
وی با یادآوری اینکه متأسفانه امروز بهرهوری انرژی در کشور پایین و برعکس شدت مصرف انرژی بالاست و این موارد با یکدیگر همخوانی ندارد، گفت: در شرایط کنونی روزانه چند میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاهها تحویل میشود که با توجه به زیرساختهای موجود کار بزرگی است و از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای انجام این کار بزرگ تشکر میکنیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشبینی میشود با سرمای شدیدی مواجه شویم و خاموشیهای اخیر هم اعمال شده تا سطح ذخایر سوخت مایع افزایش یابد، گفت: هرچند ما نیز بهعنوان مجلس چند حوزه را دنبال میکنیم از جمله مدیریت جامع انرژی به منظور کاهش اتلاف انرژی، بهینهسازی مصرف انرژی، ایجاد حساب بهینهسازی مصرف انرژی و ایجاد سازمان بهینهسازی مصرف انرژی که امیدواریم این موارد هرچه زودتر نهایی شوند تا ناترازیها نیز کاهش یابد. https://safireenergy.ir/vdcb.5baurhbf8iupr.html