آمریکا در راستای سیاست دوگانه دیپلماسی و فشار دولت بایدن اعلام کرد که تحریم هایی را علیه ۳۵ شرکت و کشتی که نقش مهمی در انتقال نفت ایران به بازارهای خارجی دارند، اعمال می کند.
وزارت خزانه داری آمریکا که نقش اتاق جنگ اقتصادی واشنگتن را ایفا می کند، روز سه شنبه در راستای سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعلام کرد: "امروز ایالات متحده آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ۳۵ شرکت (نهاد) و کشتی که نقش مهمی در انتقال غیرقانونی نفت ایران به بازارهای خارجی دارند، اعمال می کند."
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: "درآمدهای نفتی، منابع لازم برای برنامه هسته ای ایران را تامین می کند، به توسعه پهپادها و موشک های پیشرفته کمک کرده و حمایت مالی و مادی مستمری را از فعالیت های تروریستی نیروهای وابسته منطقه ای این کشور فراهم می کند."
آمریکا در مه ۲۰۱۸ به طور یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و شدیدترین تحریمها را علیه ایران به اجرا گذاشت. دولت «جو بایدن» رئیس جمهور دموکرات آمریکا نیز با ادامه این تحریم ها به بهانه های مختلف و در راستای رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار، جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.
اقدام جدید دولت بایدن در راستای تشدید فشارها علیه ایران در چارچوب کارزار سازمان یافته و هماهنگ غرب علیه تهران با اقدامات تحریمی جدید اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه بخش هوایی ایران و کشتیرانی ایران و با هدف کاهش قابل توجه درآمدهای نفتی ایران صورت گرفته است.
ضمن اینکه جو بایدن با این کار پاسخی به اتهامات وارد شده از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در باره نادیده گرفتن صادرات نفت از جانب ایران توسط دولت بایدن داده است.
البته دلایل ادعایی از جانب آمریکا برای تحریم های جدید، باز همان بهانه های تکراری یعنی تامین مالی برنامه هسته ای، برنامه های تسلیحاتی و حمایت از گروههای نیابتی در سطح منطقه است. ایران حدود ۴۴ سال است که تحت تحریم های یکجانبه ایالات متحده از جمله تحریم های نفتی بوده است.
اعمال تحریم های ضد ایرانی در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» پس از خروج آمریکا از برجام و راه اندازی کارزار فشار حداکثری ابعاد جدید و بی سابقه ای پیدا کرد.
واشنگتن شدیدترین تحریم ها را علیه ملت ایران به امید تسلیم ایران در برابر خواسته های غیر منطقی و غیر قانونی آمریکا اعمال کرد که البته به اذعان دولت بایدن با ناکامی و شکست مواجه شد.
جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز از زمان روی کار آمدن به رغم شعارهای قبلی خود، کارزار فشار حداکثری را تداوم بخشیده و هراز چند گاهی تحریم های جدیدی را به بهانه های مختلف علیه ایران اعلام می کند.
نکته مهم این است که نقطه کانونی کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران از دوره ترامپ تاکنون جلوگیری از صادرات نفت ایران بوده است. با این حال تهران توانسته با روش های متنوع و تدابیر نوآورانه نه فقط صادرات نفتی خود را ادامه دهد بلکه همان گونه که آمریکایی ها نیز اذعان کرده اند این صادرات را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
اندیشکده آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با بیان اینکه روندهای اقتصاد کلان چند سال گذشته هم به نفع ایران بوده است، اعلام کرد: "طبق گزارش آژانس اطلاعات انرژی افزایش شدیدی در متوسط قیمت سالانه نفت خام ایران رخ داد و از ۲۹ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۲۰ به دلیل همهگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۲ به ۸۴ دلار رسید. ازآنجاکه ایالات متحده نفوذ محدودی بر قیمت نفت دارد، افزایش قیمتها به ایران اجازه داده است همزمان با شکست دولت بایدن در اجرای تحریم ها، نفت بفروشد و سود بیشتری کسب کند."
تلاش روسای جمهور آمریکا به خصوص دونالد ترامپ، تحمیل سخت ترین و گسترده ترین تحریم ها علیه ایران در راستای اعمال سلطه و وادار کردن ایران به قبول خواسته های غیر قانونی و غیر منطقی آمریکا از جمله در زمینه فن آوری هسته ای، سیاست های منطقه ای و توانمندی موشکی اش بوده است.
رویکرد دولت بایدن نیز به نوعی تداوم همان رویکرد زورمدارانه دولت ترامپ در قبال ایران بوده که البته بی ثمر بودن تاکنون به اثبات رسیده است.
با ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید و آغاز دومین دوره ریاست جمهوری او انتظار می رود که او همان سیاست سابق یعنی سیاست فشار حداکثری را در ابعاد گسترده تر علیه ایران اعمال نماید؛ سیاستی که شکست و ناکامی آن یک بار در دور نخست ریاست جمهوری ترامپ به اثبات رسیده است.
دراین راستا روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرد: "ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست جمهوری خود، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه (غرب آسیا) تشدید کند." https://safireenergy.ir/vdci.3a5ct1azpbc2t.html