يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب : 3717
آرامکو رشد بازار نفت را بر اساس تقاضای چین پیش‌بینی می‌کند

طلای‌سیاه در سایه تحولات ژئوپلیتیک

غول نفتی عربستان‏‏‏‏‏‌سعودی، آرامکو، رشد تولید بازار جهانی نفت در سال‌۲۰۲۵ میلادی را ‌برابر با ۱.۵درصد پیش‌بینی می‌کند.
طلای‌سیاه در سایه تحولات ژئوپلیتیک
این امر ناشی از رشد بنیادین اقتصاد در چین و نقش بزرگان سوخت‌های فسیلی در فرآیند گذار سبز انرژی است. بسته محرک اقتصادی اخیر چین نیز نتوانسته نگرانی‌های فعالان بازار انرژی در مورد بازار این کشور را کاهش دهد. چین ۷۰‌درصد از رشد تقاضای نفت در سال‌۲۰۲۳ میلادی را به خود اختصاص داده، با این‌حال رشد تقاضای این کشور در سال‌جاری میلادی کندتر از حد انتظار بوده‌است.

امین ناصر، رئیس و مدیرعامل آرامکو، در جریان نشست «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» در ریاض اعلام کرد: «بازار انرژی در حال‌حاضر و تحت‌شرایط حاکم بر بازار، متعادل است.» او ادامه داد:ما به میانگین تولید ۱۰۴‌میلیون و ۵۰۰‌هزار بشکه نفت‌خام در طول سال‌جاری میلادی و برای سه‌ماهه چهارم، به هدف ۱۰۶‌میلیون بشکه فکر می‌کنیم. تولید و تقاضای گاز نیز در حال افزایش است، بنابراین برای سال‌آینده رشد حدود ۱.۵‌درصدی، بسیار محتمل خواهد بود. ناصر همچنین به رشد تقاضا در صنعت پتروشیمی چین و همچنین تقاضای بالاتر نفت و گاز این کشور اشاره کرد، امری که اخیرا تا حدودی متاثر از تغییر رویکردها به انرژی‌های تجدیدپذیر در دومین اقتصاد بزرگ جهان بوده‌است.

مدیرعامل آرامکو گفت: «مدتی است شاهد افزایش تقاضای نفتا و LPG در چین هستیم. به دلیل ازدیاد تولید و استفاده از خودروهای الکتریکی و شرایط ویژه اقتصادی، تقاضای بنزین تا حدی کاهش‌یافته، اما در نگاه کلان، هنوز در چین شاهد رشد تقاضای حامل‌های انرژی هستیم.»

به‌گزارش تارنمای گلوبال‌‌‌‌‌‌ویتنس، ناصر افزود: «وقت آن رسیده که جامعه جهانی، جنبه‌های مثبت فرآیند گذار انرژی را به حداکثر رسانده و نکات منفی آن را نادیده بگیرد.» لازم به ذکر است ناصر پیش از این و در دیگر مجامع بین‌المللی مطرح کرده‌بود؛ احتمالا منطقه «جنوب جهانی» تا چند دهه‌آینده نیز به منابع متعارف انرژی مانند نفت و گاز، وابسته خواهد بود. او در ادامه استدلال کرده‌بود، برای ۵‌مگاوات برق تولیدشده از انرژی باد، به ۵۰‌تن پلاستیک نیاز داریم و برای هر وسیله نقلیه الکتریکی به ۲۰۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم پلاستیک نیاز است. حتی در ساخت پنل‌‌‌‌‌‌های خورشیدی نیز حدود ۱۰‌درصد از فیبر استفاده می‌شود، بنابراین و در نتیجه برای اینکه گذار انرژی محقق شود، به نفت بیشتری نیاز خواهد بود. مدیران مالی، کارآفرینان حوزه فناوری و سیاست‌‌‌‌‌‌مداران، در نشست یاد‌شده، در سایه تشدید منازعات میان ایران و اسرائیل، در بحبوحه جنگ در غزه و لبنان و در آستانه انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا که می‌تواند دونالدترامپ، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور سابق آمریکا را به‌قدرت بازگرداند، ملاقات می‌کنند.

عربستان و انرژی سبز
به نوشته یورونیوز، عربستان‌‌‌‌‌‌سعودی صادرکننده پیشرو نفت در اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس، به‌زودی خود را به‌عنوان یک بازیگر کلیدی جهانی در صنایع انرژی سبز و هوش‌مصنوعی در این زمینه، معرفی خواهد کرد. به گفته ناصر، آرامکو پروژه‌های جذب کربن را برای کمک به‌دستیابی به اهداف خالص جهانی تا سال‌۲۰۵۰ میلادی ادامه خواهد داد. از سوی دیگر، چندی است شاهد آن هستیم که تاثیر معادلات ژئوپلیتیک بر بازار جهانی نفت به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته‌است، نکته جالب‌‌‌‌‌‌توجه اما آن است که بازار جهانی انرژی واکنش درخورتوجهی به تحولات منطقه خاورمیانه نشان نداده‌است. فعالان بازار بین‌المللی انرژی باور دارند تحولات اخیر خاورمیانه، بیانگر تشدید مخاطرات جهانی بوده که احتمالا برای مدت طولانی ادامه خواهدداشت. تحلیلگران مالی حوزه انرژی اما، باور ندارند که میزان تنش‌ها در منطقه خاورمیانه پایین‌تر از انتظارات بازار نفت بوده یا قیمت در بازار سوخت‌های فسیلی پیش از وقوع تنش‌های نظامی و سیاسی اخیر، تعیین‌شده‌است. ایالات‌متحده در کنار کشورهای صنعتی عضو گروه۷، از ایران واسرائیل چه به‌صورت مستقیم یا حتی با واسطه، خواسته‌‌‌‌‌‌اند که منازعات را ادامه ندهند. آنها هشدار داده‌اند که در صورت ادامه تنش‌ها، احتمال وقوع نوسانات غیرقابل‌پیش‌بینی در بازارهای جهانی نفت به قوت خود باقی خواهند ماند.

تاثیر صادرات نفت ایالات‌متحده
 لازم به‌ذکر است به باور ناظران سیاسی، رشد عرضه نفت صادراتی آمریکا به‌شدت‌گرفتن مناقشات در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه منجر خواهدشد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا مدتی پیش اعلام کرد؛ متعاقب ثبت رکورد جدید در تولید نفت در تگزاس، اصلی‌ترین منطقه تولیدکننده نفت شیل در ایالات‌متحده، حجم تولید نفت‌خام این کشور به رکورد پیشین خود قبل از بحران همه‌‌‌‌‌‌گیری در سال‌۲۰۱۹ نزدیک شد. لازم به یادآوری است که رشد تولید نفت‌‌‌‌‌‌خام ایالات‌‌‌‌‌‌متحده در هنگامی رقم خوردکه ریاض و کرملین از کاهش داوطلبانه تولید نفت خود در مجموع روزانه بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه تا پایان سال‌خبر داده بودند. بر اساس واقعیات و شواهد آماری، سطح تولید نفت‌خام از سوی تولیدکننده شماره‌یک نفت جهان، از سال‌۲۰۲۱ میلادی و با روندی آرام بهبود یافته‌است. شرکت‌های نفتی فعال خرد و کلان در این کشور از رشد سود سهام، برای شتاب‌‌‌‌‌‌بخشی به‌عملیات حفاری و تولید بیشتر استفاده کرده‌اند. https://safireenergy.ir/vdcj.vetfuqeaasfzu.html
منبع : دنیای اقتصاد
نام شما
آدرس ايميل شما