۷۰ درصد ظرفیت تولید بنزین و حدود ۶۴ درصد نفتگاز تولیدی در پالایشگاههای کشور یورو ۴ و ۵ است
محمدصادق عظیمیفر امروز (دوشنبه، ۲۸ آبان) در آیین گشایش واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز با بیان اینکه قانون هوای پاک، وزارت نفت را ملزم کرده است که طی سه سال تمام انواع فرآورده کشور با کیفیت یورو ۴ و ۵ تولید شود، اظهار کرد: هماکنون ۷۰ درصد ظرفیت تولید بنزین و حدود ۶۴ درصد نفتگاز تولیدی در پالایشگاههای کشور یورو ۴ و ۵ است.
وی با اشاره به اینکه در دولت چهاردهم افزون بر تکمیل طرحهای با پیشرفت بالا، اجرای طرحهای ارتقای کیفی نفتکوره را در اولویت قرار خواهیم داد، اظهار کرد: ناترازی فرآورده دامن کیفیت فرآورده را نیز گرفته است، اما تلاش کردیم با افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در پالایشگاههای کشور که حدود ۸ درصد تولید بنزین کشور است، کیفیت را فدای کمیت نکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: تلاش میکنیم با توسعه سهم سیانجی، زیرساختهای انتقال فرآورده، همچنین اجرای طرحهای مبارزه با قاچاق سوخت بر ناترازی فایق آییم و مصرف را مدیریت کنیم.
عظیمیفر یکی از دلایل عدم توسعه صنعت پالایش را بیتوجهی به حکمرانی و تنظیم روابط مالی دانست و تصریح کرد: اجرای قانون تنفس خوراک در دولت چهاردهم برای پروژههای پالایشی که نخستین آن در پروژههای پالایشگاه شیراز اجرایی خواهد شد، نقش مهمی در رفع موانع مالی و افزایش سودآوری در صنایع پالایشی خواهد داشت.
وی به خط لوله پارس در استان فارس اشاره کرد و گفت: پیمانکار خط لوله پارس تا آخر امسال انتخاب و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد که از تردد روزانه ۴۰۰ تانکر در جادههای این استان جلوگیری میشود.
شرکت پالایش نفت شیراز بهمنظور اهداف راهبردی خود در زمینه تولید و عرضه سوخت پاک و افزایش کیفیت بنزین تولیدی، از سال ۹۸ نسبت به احداث واحد ایزومریزاسیون به ظرفیت ۵ هزار بشکه در روز اقدام کرده است. هدف کلی این طرح، ارتقای درجه آرامسوزی (عدد اکتان) بنزین نهایی تولید پالایشگاه از ۸۷ به ۹۱ و کاهش بنزن موجود در آن در سطح استاندارد ملی است.
واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز نقش مهمی در تعدیل شرایط ناترازی سوخت دارد که دانش فنی این واحد در سال ۱۳۹۷ از شرکت UOP اخذ و اجرای آن از طریق یک قرارداد EPC دنبال شد.