مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران، از داخلیسازی ۱۰۰ درصدی تجهیزات به کار رفته در خطوط لوله گاز خبر داد.
رضا نوشادی در پنجمین کنفرانس بینالمللی فناوریهای جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به منافع اقتصادی حاصل از افتتاح خط لوله گاز ایرانشهر - چابهار گفت: برای احداث این پروژه ۴۴۰ میلیون دلار هزینه صرف شد اما بازگشت سرمایه آن تنها در یک سال و از طریق جایگزینی سوخت پاک با گازوئیل در نیروگاه چابهار به ثمر نشست.
وی با اشاره به انتقال موفقیتآمیز فناوری ساخت توربین و توربوکمپرسور از اروپای شرقی و غربی به شرکتهای داخلی بیان کرد: کمپرسورهای ارتقاءیافته ساخت داخل با تکیه بر استعداد وافر متخصصان ایرانی اکنون به درجهای از پیشرفت رسیدهاند که نسبت به برندهای غربی کارآیی بالاتری دارند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران داخلیسازی در تجهیزات به کار رفته در خطوط لوله گاز را ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: حجم بهرهگیری از کالاهای ایرانی در ایستگاههای تقویت فشار گاز به ۹۲ درصد و در پالایشگاه در حال ساخت گاز ایلام به ۷۶ درصد رسیده است.
نوشادی با اشاره به برنامه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برای مدیریت نیاز فزاینده به گاز در دوره اوج مصرف در فقلهای سرد سال، گفت: ۶ طرح ذخیرهسازی کلان برای مدیریت اوج مصرف در حال اجراست که اکنون پیشرفت مخزن شوریجه به ۴۹ رسیده است و در فاز دو سراجه نیز از رکورد ۷۰ درصد عبور کردهایم.
وی با اشاره به غلبه فناوران داخلی بر تنگنای فناوری در ساخت توربوکمپرسورهای فشار بالا اعلام کرد: توربوکمپرسور با فشار ۳۵۰ بار برای تزریق گاز در لایههای زیرزمینی در آینده نزدیک مورد آزمون عملیاتی قرار میگیرد که موفقیت آن میتواند نقطه عطفی در ورود به قلمروهای تازه برای دیگر صنایع کشور را رقم بزند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت برای مدیریت ساعات اوج مصرف، فناوری ایانجی ANG را در حال توسعه دارد، اظهار کرد: این پروژه در منطقه گرگان در حال اجراست و در مواقع اوج مصرف، نیاز مصرفکنندگان را از طریق گاز ذخیرهشده در مخازن کربنی تأمین میکند.
نوشادی با اشاره به وجود ۹۲ ایستگاه تقویت فشار گاز در کشور از اجرای طرحی برای تبدیل گاز حاصل از احتراق این ایستگاه ها به برق خبر داد و گفت: با بهینهسازی ایستگاههای تقویت فشار گاز میتوان از هر ایستگاه ۱۷,۵ مگاوات برق تولید کرد که به لحاظ قیمت و پایداری بسیار قابل اتکا و سودمند است.
وی با اشاره به اقدام این شرکت در ذخیره گاز در مخازن غیرهیدروکربوری از جمله گنبد نمکی نیز بیان کرد: گنبد نمکی نصرآباد کاشان قابلیت ذخیرهسازی ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز دارد که بهزودی وارد فاز مناقصه برای شناسایی مشاور و پیمانکار میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در بیان ابتکارات انجامشده در عبور خط لوله گاز از مناطق سختگذر توضیح داد: فناوریهای نو مانند جرثقیل کابلی، مناسب برای شیبهای بالای ۷۰ درجه است و ضمن حفظ محیط زیست منطقه، کاهش فرسایش خاک، کوتاهشدن طول مسیر و کاهش هزینه ها را در پی دارد.
نوشادی با تأکید بر ضرورت یکپارچگی زنجیره تولید و مصرف گاز تصریح کرد: موفقیت اخیر در حفاری سریع ۱۶ حلقه چاه گازی نشان میدهد که یکپارچگی تولید، توسعه، پالایش، انتقال و توزیع گاز می تواند برکات و آثار مبارکی برای صنعت گاز داشته باشد. https://safireenergy.ir/vdci.vapct1awzbc2t.html