علی احمدیپور با تشریح برنامههای صنعت انتقال نفت به موضوع ناترازی سوخت در کشور اشاره کرد و افزود: در همه بخشهای صنعت نفت باید بهسوی مدیریت ناترازی انرژی حرکت کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز جامعه باشیم. سوخترسانی ایمن و پایدار نیازمند توسعه زیرساختها در بخشهای مختلف است. وی با اشاره به وظایف شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بهعنوان شرکتی عملیاتمحور، بیان کرد: وظیفه این صنعت، انتقال ایمن، پایدار و بیوقفه مواد نفتی اعم از نفتخام و فرآوردههای نفتی از مبادی تولید به مبادی مصرف در همه نقاط کشور است. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان اینکه کمک به رفع ناترازی سوخت از دغدغههای اصلی این شرکت است، ادامهداد: توسعه خطوط، بهرهبرداری از پروژههای در حال اجرا و پیشبینی نیازهای آتی در کشور از وظایف اصلی این شرکت است. احمدیپور با بیان اینکه تا پایان امسال، یکهزارکیلومتر به طول خطوط لوله در صنعت انتقال نفت افزوده میشود، گفت: ۶۰درصد از پروژه احداث خط لوله ۳۴۱کیلومتری سبزآب-شازند اجرا شدهاست و مابقی آن نیز تا پایان امسال تکمیل میشود که پس از عملیاتیشدن این خطوط لوله، فرآوردههای تولیدی پالایشگاه آبادان به مرکز کشور و تهران انتقال مییابد.
وی همچنین در تشریح روند اجرای پروژه خط لوله جدید ۲۶ اینچ بندرعباس-سیرجان-رفسنجان تصریح کرد: این پروژه شامل احداث ۴۶۰کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ بههمراه سه مرکز انتقال نفت در بندرعباس، قطبآباد و مهرآران است که نیاز به انتقال روزانه حدود ۱۶میلیون لیتر فرآورده را برآورده میکند. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره شرایط انتقال فرآورده نفتی در زمان تولید و مصرف حداکثری سوخت در کشور اعلام کرد: در نقشه تولید صنعت انتقال نفت بیش از ۷۰درصد فرآوردههای نفتی در جنوب کشور تولید میشود، این در حالی است که براساس آمار بیشترین حجم فرآوردههای نفتی در پی تردد و مسافرتهای نوروزی هموطنان در استانهای شمالی کشور مصرف میشود که این فرآیند انتقال در چرخه سوخترسانی با توجه به تجهیزات و تاسیسات صنعت انتقال نفت موجود، طی یک عملیات شبانهروزی به این استانها ارسال میشود. احمدیپور در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت و نقش پیگرانی هوشمند در بستر شبکه خطوط لوله کشور گفت: هماکنون خطوط لوله نفت در شرایط مطلوبی قرار دارد و ماموریت پیگرانی هوشمند در همه دورهها بهدرستی انجام شدهاست، همچنین تعمیرات، اصلاح و تعویض خطوط لوله نفت نیز در زمانهای مناسب اجرایی شدهاست. وی تاکید کرد: اجرای پروژه پیگرانی هوشمند حدود ۲هزارکیلومتر خط لوله در حال پیگیری است که انتظار میرود این پروژه تا یک سالآینده اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با اشاره به اینکه هماکنون بیشتر پروژههای در حال اجرای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با همکاری شرکتهای دانشبنیان در حوزه سیستمهای نشتیابی است، گفت: پایلوت این پروژه از سوی شرکتهای دانشبنیان طراحی و ساخته شدهاست که با اجراییشدن آن، با وجود فیبرنوری میتوان از سیستمهای نشتیابی استفاده کرد. امیدواریم این پروژه بهزودی اجرایی شود، زیرا نقش قابلتوجهی در انشعابهای غیرمجاز فرآوردههای نفتی از خطوط لوله دارد. احمدیپور درباره موفقیت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و مناطق دوازدهگانه آن در کنترل و شناسایی انشعابهای غیرمجاز در مسیر خطوط توضیح داد: خطوط لوله با پارامترهای عملیاتی کنترل میشود و همین موضوع از سرقت فرآوردههای نفتی از خطوط لوله جلوگیری میکند. وی بیان کرد: براساس آمارهای موجود طی یک سالاخیر سارقان تنها در ۲ مورد موفق به برداشت غیرمجاز شدهاند که مجموع حجم فرآوردههای برداشتشده کمتر از ۱۰۰هزار لیتر بودهاست.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از اتصال نیروگاههای جدید به خطوط لوله برای تامین سوخت زمستانی خبر داد و گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران موظف به تامین سوخت ۱۱نیروگاه کشور افزون بر ۱۸نیروگاه پیشین از طریق اتصال به شبکه خطوط است که تاکنون دو نیروگاه (نکا و علیآباد) به خطوط لوله متصل شده و دو نیروگاه دیگر (خرمآباد و چادرملو) آماده بهرهبرداری هستند و مابقی نیروگاهها نیز تا پایان سال۱۴۰۳ به خطوط لوله متصل میشوند.