کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کاهش بهای نفت در معاملات پرتلاطم

اینوستینگ , 18 مرداد 1403 ساعت 16:00

گرچه شاخص‌های نفتی در معاملات اولیه‌ی امروز از کف قیمت خود بهبود یافتند، اما سپس در معاملات پرنوسان، در مسیر کاهش قرار گرفتند.


قیمت نفت در معاملات متلاطم روز پنج‌شنبه، با کاهش همراه بود و به نظر می‌رسد که یک مسیر دو جلسه‌ای را پشت سر گذاشته است که طی آن، در بحبوحه‌ی تشدید تنش‌های خاورمیانه و در سایه‌ی افزایش خطرات عرضه، حدود 3 درصد رشد کرد.

بهای معاملات آتی نفت برنت، ۲۵ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۷۸.۰۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهش ۱۳ سنت یا ۰.۳ درصد، به ۷۵.۱۰ دلار رسید.

هر دو شاخص در معاملات اولیه‌ی روز پنج‌شنبه، از پایین‌ترین حد خود در سال 2024 بهبود یافته بودند، البته پیش از اینکه در روند منفی قرار گیرند.

گفتنی است تصور وجود اختلال در عرضه‌ی خاورمیانه که با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک ایجاد شد، بر بروز نوسانات دامن زد.

افزون بر آن، گرچه حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ، نفتکش‌ها را مجبور کرده تا برای رسیدن به مقصد، مسیرهای طولانی‌تری را طی کنند، اما عرضه تاکنون تحت تأثیر قرار نگرفته است.

تحلیلگران ای‌ان‌زد ریسرچ (ANZ Research) در یادداشتی، بازار را در شرایطی صعودی برشمردند که در انتظار پاسخ از سوی ایران است.

بررسی نوسانات قیمت در روزهای اخیر حاکی از آن است که روز سه شنبه، رویترز گزارش داد که طبق برآورد EIA، ذخایر جهانی نفت در نیمه‌ی اول سال 2024 تقریباً 400000 بشکه در روز کاهش یافته است. همچنین ذخایر پروژه‌های EIA در نیمه‌ی دوم سال، حدود 800000 بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

در روز چهارشنبه، قیمت نفت به دلیل کاهش بیش از حد انتظار در ذخایر نفت خام آمریکا رشد کرد. ذخایر نفت خام اداره اطلاعات انرژی (EIA) در هفته‌ی منتهی به 2 اوت، 3.728 میلیون بشکه کاهش یافت و به این ترتیب، ششمین کاهش متوالی هفتگی را رقم زد. میزان ذخایر نیز به طرز قابل توجهی از کاهش پیش‌بینی شده 0.4 میلیون بشکه فراتر رفت و افت 3.436 میلیون بشکه‌ای قبلی را پشت سر گذاشت.

از طرفی، انتظار می‌رود که فدرال رزرو آمریکا در پی آمار ضعیف‌تر اشتغال در جولای که نگرانی‌ها را در مورد رکود بالقوه‌ی ایالات متحده افزایش داده است، کاهش شدید نرخ بهره را از ماه سپتامبر آغاز کند.

پرواضح است که نرخ‌های بهره‌ی پایین‌تر می‌تواند رشد اقتصادی ایالات متحده، بزرگترین مصرف‌کننده نفت جهان را تحریک کند و به طور بالقوه تقاضا برای نفت را افزایش دهد.

شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه‌ای، از شرایط فورس ماژور خبر داد که از روز سه‌شنبه در میدان نفتی شراره ایجاد می‌شود. ناگفته نماند که این شرکت، علت کاهش تدریجی تولید این میدان را اعتراضات عنوان کرده است.

داده‌ها حاکی از آن است که ذخایر نفت خام در ایالات متحده، بزرگترین مصرف‌کننده‌ی نفت جهان، 3.7 میلیون بشکه کاهش یافته که بسیار فراتر از انتظارات تحلیلگران در مورد کاهش 700000 بشکه‌ای بوده و ششمین کاهش هفتگی متوالی را به پایین‌ترین حد در شش ماه گذشته منعکس کرد.

تحلیلگران ANZ در یادداشتی بر وجود تقاضای همچنان قوی برای بشکه‌های فیزیکی علیرغم نگرانی‌ها در مورد فعالیت‌های اقتصادی ضعیف، تأکید کردند.

و در نهایت، تحلیلگران سیتی ضمن اشاره به اینکه احتمال جهش مجدد قیمت‌ها به پایین تا متوسط ​​80 دلار برای برنت وجود دارد، بر وجود برخی ریسک‌های صعودی در بازار از قبیل تعادلات فشرده تا ماه اوت، افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی در سراسر آفریقای شمالی و خاورمیانه، و احتمال اختلالات مرتبط با آب‌وهوا در طول فصل طوفان‌ها خاطرنشان کردند.
 


کد مطلب: 2683

آدرس مطلب :
https://www.safireenergy.ir/news/2683/کاهش-بهای-نفت-معاملات-پرتلاطم

سفیر انرژی
  https://www.safireenergy.ir