در یادداشت اخیر، تحلیلگران بانک آمریکا از وضعیت کنونی نفت خام به عنوان مثلث برمودا یاد کردند، سیاه چاله ای که در آن کشتی ها و هواپیماها بدون هیچ ردی ناپدید می شوند. Investing.com نوشت: در مورد نفت، ناپدید شدن میتواند ناشی از نگرانیهای تقاضا در مورد چین یا انتظارات برای کاهش بیشتر تولید توسط اوپک پلاس باشد.
تجزیه و تحلیل بانک امریکا بر اساس شاخصهای فنی است که نشان میدهد نفت فشار فزایندهای را تجربه میکند. طبق اظهار این گروه، از نظر عملی و نه فنی، شانس اوپک پلاس برای عقب نشینی کاهش تولید خود چندان زیاد نیست. این گروه بارها به صراحت اعلام کرده است که تنها در صورتی این کار را انجام می دهد که قیمت ها بسیار بالاتر از آنچه اکنون هستند، حرکت کنند. در حال حاضر، قیمتها در حال کاهش است، در حالی که نگرش کاهشی تقاضا در مورد چین با دادههای اقتصادی تقویت میشود.
به هر حال، به نظر می رسد پیش بینی تحلیلگران بانک آمریکا به سمت یک شکست نزولی تمایل دارد. در واقع، آنها انتظار دارند که قیمت نفت تا پایان سال تا سقف 60 دلار کاهش یابد، به این معنی که انتظارات منفی بر هر گونه تحول مثبت غلبه خواهد کرد. این نشان میدهد که تمرکز بر چین احتمالاً قوی باقی خواهد ماند، و عوامل اساسی دیگری مانند وضعیت ذخایر نفت جهان در جایگاه اصلی قرار خواهند گرفت.
ریستاد انرژی اخیرا گزارش داد که ذخایر قابل استحصال جهان کمتر از آن چیزی است که گزارشهای رسمی نشان میدهند، که میبایست نشانهای صعودی برای نفت به نظر میرسید، اما به دلیل ماهیت انتزاعیتر کل ذخایر بر خلاف روند تولید و تقاضا نبوده است. مرکز تحقیقات انرژی مجموع نفت را 1.5 تریلیون بشکه محاسبه کرد که در مقایسه با محاسبات سال گذشته 52 میلیارد بشکه کاهش داشت. ریستاد این کاهش را به ارزش تولید یک ساله از سال 2023 و تعدیل نزولی منابع نسبت داد.
ریستاد پیش بینی کرد که تولید نفت می تواند در سال 2035 به حدود 120 میلیون بشکه در روز برسد و سپس تا سال 2050 به 85 میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این شرکت سناریویی را ترجیح می دهد که برقی کردن حمل و نقل تقاضای نفت را کاهش دهد، زیرا ذخایر موجود برای پشتیبانی از تقاضای بسیار بالاتر کافی نیست.
با این حال، همه اینها پیشبینیهای بلندمدت هستند. در کوتاه مدت، قیمت نفت به احتمال زیاد بین صخره تقاضای چین - به معنای شاخص های اقتصادی چین - و محل سخت درگیری خاورمیانه گیر خواهد کرد. نمایشگاه فرعی اوپک و کاهش تولید آن است، که احتمالاً می توان گفت که تا زمانی که نفت خام برنت به 90 دلار نزدیکتر نشود یا حتی به بالاتر از آن برسد، به جایی نمی رسد.
به گزارش فولاد ایران، در واقع، تحلیلگران بانک آمریکا نیز چنین تحولی را مجاز دانسته اند و می گویند که اگر نفت برنت بتواند از 89 دلار در هر بشکه عبور کند، تا پایان سال به 105 دلار در هر بشکه خواهد رسید. این احتمالاً به تشدید تنش در خاورمیانه یا کاهش تولید شیل ایالات متحده منجر خواهد شد.