انتظار میرود تقاضای جهانی تا پایان این دهه به ۱۰۶ میلیون بشکه در روز برسد، در حالی که ظرفیت عرضه کلی میتواند به ۱۱۴ میلیون بشکه در روز برسد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش سالانه خود اعلام کرد: این موضوع منجر به مازاد سرسام آور هشت میلیون بشکه در روز می شود که بازارهای نفت باید برای آن آماده شوند.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، گفت: «با پایان همهگیری کرونا، انتقال انرژی پاک و تغییر ساختار اقتصاد چین، رشد تقاضای جهانی نفت کُند میشود و قرار است تا سال ۲۰۳۰ به اوج خود برسد.»
بیرول گفت: «با ظهور یک مازاد عرضه عمده در این دهه، شرکتهای نفتی ممکن است بخواهند مطمئن شوند که استراتژیها و برنامههای تجاری آنها برای تغییراتی که در حال وقوع است، آماده شده است».
این پیشبینی چند روز پس از آن صورت میگیرد که گروه تولیدکنندگان عمده نفت خام اوپک پلاس اعلام کردند که کاهش تولید را در پاییز امسال آغاز میکنند؛ این موضوع در تلاش برای حمایت از قیمتها در برابر ترس از تضعیف تقاضای جهانی اعمال شده است.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود خاطرنشان کرد که کشورهای آسیایی در حال توسعه مانند چین و هند به همراه بخشهای هوانوردی و پتروشیمی همچنان تقاضای نفت را که در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۲ میلیون بشکه در روز رسید، افزایش خواهند داد. اما تغییر به سمت خودروهای الکتریکی همراه با افزایش بهره وری سوخت برای خودروهای معمولی و کاهش استفاده از نفت توسط کشورهای خاورمیانه برای تولید برق، به محدود کردن افزایش تقاضای کلی به حدود چهار درصد تا سال ۲۰۳۰ منجر میشود.
آژانس بینالمللی انرژی افزود: انتظار میرود تقاضا در اقتصادهای پیشرفته به کاهش چندین دهه ادامه دهد و از ۴۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ به کمتر از ۴۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۳۰ کاهش یابد که این پایینترین رقم از سال ۱۹۹۱ -به غیر از دوران همهگیری- است. https://safireenergy.ir/vdcd.o0x2yt0z9a26y.html