مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت شمال یکی از مهمترین دستاوردهای این منطقه در دولت سیزدهم را اتصال ۲ نیروگاه شمال کشور به شبکه خطوط لوله نفتی صنعت انتقال نفت برشمرد.
اتصال ۲ نیروگاه شمال کشور به شبکه خطوط لوله نفتی در دولت سیزدهم
خبرگزاری ايسنا , 26 ارديبهشت 1403 ساعت 15:11
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت شمال یکی از مهمترین دستاوردهای این منطقه در دولت سیزدهم را اتصال ۲ نیروگاه شمال کشور به شبکه خطوط لوله نفتی صنعت انتقال نفت برشمرد.
محمدمهدی جامعی ۲۶ اردیبهشت با اشاره به اقدامات و تلاشهای انجام شده در دو سال گذشته در راستای اعتلای بیش از پیش صنعت انتقال نفت، ماحصل این تلاشها را استمرار فرآیند تولید و انتقال بی وقفه فرآوردههای نفتی مورد نیاز مردم و صنایع در دو استان مازندران و گلستان اعلام کرد.
وی افزود: در راس همه اقدامات انجام شده در دو و نیم سال گذشته، اجرای دو پروژه جهت اتصال نیروگاه های شهید سلیمی نکا و آذرخش استان گلستان به شبکه سراسری خطوط لوله فرآوردههای نفتی کشور بوده است که تماما با طراحی، اجرا و بهره برداری مهندسان جوان و کارکنان باتجربه منطقه شمال و با بکارگیری تجهیزات تولیدی شرکت های دانش بنیان و ساخت داخل به اجرا درآمده است.
به گفته جامعی، پس از اجرای پروژه سوخت رسانی به نیروگاه شهید سلیمی در سال ۱۴۰۱ ، در سال جاری نیز احداث خط لوله ۳ کیلومتری فشارشکن علی آباد- نیروگاه آذرخش، به قطر ۸ اینچ، اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت انتقال ۷ میلیون لیتر نفت گاز در روز، از دیماه در دستور کار منطقه شمال قرار گرفت و هم اکنون این پروژه در مراحل پایانی قرار دارد.
مدیر منطقه شمال خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه دستاوردهای بسیار خوبی را شامل کاهش ترافیک جادهای با توقف تردد ۲۰ هزار کامیون نفت کش در سال، حفظ محیط زیست، پیشگیری از خطرات زیست محیطی و حوادث ترافیکی و از همه مهمتر پیشگیری و توقف قاچاق سوخت خواهیم داشت.
وی با اشاره به تداوم تلاشها برای تکمیل دقیق و سریع پروژه نیروگاه برق آذرخش علی آباد، افزود: همکاران ما در قالب تیمهای فنی، حتی در ایام نوروز امسال نیز با انجام مراحل لوله گذاری و ریسه، جوشکاری، تست جوش، اعمال پوشش ضدخوردگی و سایر اقدامات فنی به فعالیت خود ادامه دادند تا بتوانیم پروژه را براساس برنامه از پیش تعیین شده به اتمام رسانده و تحویل دهیم.
جامعی از انتقال بیش از ۸ میلیارد لیتر انواع فرآوردههای نفتی تولیدی پالایشگاه های کشور به مبادی مصرف و انبارهای ذخیره سازی در شهرهای ساری، گرگان و گنبد طی ۲ سال گذشته خبر داد و افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۶۴ میلیون لیتر نفت گاز مورد نیاز نیروگاه شهید سلیمی نکا، به این واحد صنعتی انتقال و تحویل داده شد.
مدیر منطقه شمال با اشاره به اهمیت تامین فرآوردههای نفتی مورد نیاز مردم استان های مازندران و گلستان و نیز مسافران نوروزی شمال کشور، گفت: با آماده باش ۲۴ ساعته همکاران شاغل در ۷ مرکز انتقال نفت، فشارشکن و تاسیسات نفتی، حدود ۴۰۰ کیلومتر خطوط لوله و نیز ۲۰ ایستگاه مخابراتی از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال در مجموع بیش از ۴۲۸ میلیون و ۵۹۸ هزار لیتر انواع فرآورده های نفتی به استان های مازندران و گلستان منتقل شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
جامعی با اشاره به تلاش شبانه روزی و جهادی پرسنل این منطقه در اجرای سیاستهای صنعت انتقال نفت کشور گفت: یکی از وظایف تعیین شده در سال گذشته صرفهجویی در هزینههای اجرایی و مصرف بهینه منابع و اعتبارات قرار دادیم، به همین منظور در پروژههای بزرگ منطقه در سال جاری برنامه ریزی های لازم انجام و اجرا شد.
به گفته وی در پروژههای مختلف منطقه شمال، شامل پروژه نیروگاه علی آباد، فیبر نوری مغانک - ساری، تعمیر ولوها، تعویض بانک های باطری، پروژه تزریق گاز ازت به لوله بای پس تقاطع تجن و .... بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال در هزینه ها صرفه جویی انجام شده است.
جامعی یکی از اقدامات مهم منطقه شمال در سالهای اخیر را توجه اساسی به مقوله مهم مسئولیت اجتماعی در قبال محیط زیست، همجواران، همکاران و عموم مردم کشور دانست و خاطرنشان کرد: انجام ده ها مورد اقدامات مرتبط با مسئولیت اجتماعی به ویژه مشارکت جدی در رفع اختلال از ۶۰ جایگاه سوخت توسط متخصصان منطقه شمال در قالب ۷ تیم عملیاتی واکنش سریع با تخصص های مختلف مخابرات، الکترونیک و IT ، گسترش فضای سبز با کاشت ۹ هزار نهال درخت مثمر و غیرمثمر در مراکز تابعه منطقه، برگزاری دوره های آموزشی برای همکاران، امدادرسانی و نجات هموطنان در بلایای طبیعی و کمک های لجستیکی به کشاورزان و روستائیان مجاور خطوط تنها بخشی از این اقدامات بوده است.
محمدمهدی جامعی مدیر منطقه، یکی از برنامههای مهم صنعت انتقال نفت را در کنار وظایف اصلی آن یعنی انتقال ایمن و مستمر نفت خام و فرآورده های نفتی، تقویت خودکفایی در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی دانست و گفت: از جمله اقدامات انجام شده طی دو سال گذشته طراحی و ساخت دستگاه آشکارساز دود مکنده (Aspirating Smoke Detector) و طراحی دستگاه نشت یاب خطوط لوله نفتی با بهره گیری از زیرساخت های مخابرات صنعتی توسط مهندسان واحدهای عملیاتی و ابزاردقیق منطقه از جمله این اقدامات پژوهشی بوده است.
وی این منطقه را کارگاهی بزرگ از اقدامات فنی و عملیاتی با تلاش مهندسان متعهد، جوان، باانگیزه و با تجربه دانست و افزود: علاوه بر موارد گفته شده اقدامات بسیار خوبی در زمینه های آزادسازی و تسطیح حریم خطوط، مقاوم سازی و ایمن سازی لوله های نفتی و مخابرات صنعتی و ... نیز انجام شده است.
کد مطلب: 1728