معاون اول رئیسجمهوری گفت: شدت مصرف انرژی در ایران با هیچ کشوری در جهان قابل مقایسه نیست و هر زمان که دنبال اتخاذ اقدامهای مناسب برای حل مسائل محیط زیستی بودیم با عوامفریبی جلوی کار خوب گرفته شد.
محمدرضا عارف امروز (چهارشنبه، ۲۸ آذر) در آیین گشایش بیستودومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست به چالشهای محیط زیستی پیش روی کشور از جمله آلودگی هوا، فرسایش خاک، آلودگی آب و تخریب سفرههای زیرزمینی، حفر بیش از یک میلیون چاه غیرقانونی، مدیریت پسماند، تغییرات اقلیمی و بهینهسازی مصرف سوخت اشاره و اظهار کرد: در بسیاری از این بحرانها همانند گردوغبار و ریزگردها تسلیم هستیم و در فرسایش خاک نیز شرایط بهشدت وحشتناکتر از آلودگی هواست و اثرات آن در چند قرن آینده مشخص خواهد شد و علت موفق نشدن در طول دهههای گذشته این است که برای دیگران نسخه میپیچیم.
وی در خصوص بهینهسازی مصرف سوخت نیز گفت: شدت مصرف انرژی در ایران با هیچ کشوری در جهان قابل مقایسه نیست و هر زمان که دنبال اتخاذ اقدامهای مناسب برای حل مسائل محیط زیستی بودیم با عوامفریبی جلوی کار خوب گرفته شد.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به رتبه ۱۰۲ ایران در زمینه کیفیت هوا و وضع بحرانی آب در کشور ادامه داد: در مسئله برق و گاز میتوان با درخواست از مردم موضوع را حل کرد، اما در ناترازی جدی آب بهعنوان بحران آینده چه اقدامهایی میتوان اتخاذ کرد و این در حالی است که سرانه مصرف کشورهای پر آب اتحادیه اروپا حدود ۱۵۰ لیتر در روز و در کشور ما ۲۵۰ لیتر در روز است که البته در نشستی با نمایندگان یک استان اعلام شد سرانه مصرف آب در این استان ۱۶۰ لیتر در روز است که ضمن تقدیر باید الگویی برای سایر شهرها شود.
عارف با تأکید بر اینکه مسئله محیط زیست تنها متعلق به امروز نیست، اظهار کرد: بخشی از محیط زیست حق ماست که به اندازه حق خود باید متعهد به حفاظت از محیط زیست باشیم، اما حفاظت از محیط زیست حق آیندگان است و تاکنون سازوکاری برای تجدیدپذیری این فرآیند بهعنوان موضوعی همگرا مطرح نشده است و برگزاری چنین نمایشگاههای تخصصی میتواند به این مهم کمک کند. https://safireenergy.ir/vdcb.wbaurhbfsiupr.html