دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۸
کد مطلب : 4057
در حال حاضر، قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني نوساناتي را تجربه مي‌كند. قيمت هر بشكه نفت برنت به ۷۴,۲۸ دلار رسيد و اين قيمت‌ها نسبت به اوج خود در اوايل سال ۲۰۲۴ كاهش يافته‌اند، اما همچنان از ثبات نسبي برخوردارند.
سايه روشن قيمت نفت در بازار جهاني!
در حال حاضر، قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني نوساناتي را تجربه مي‌كند. قيمت هر بشكه نفت برنت به ۷۴,۲۸ دلار رسيد و اين قيمت‌ها نسبت به اوج خود در اوايل سال ۲۰۲۴ كاهش يافته‌اند، اما همچنان از ثبات نسبي برخوردارند.

بانك سرمايه‌گذاري گلدمن ساكس انتظار دارد متوسط قيمت نفت خام برنت در سال جاري ميلادي علي‌رغم كسري توليد و بي‌ثباتي‌هاي ژئوپليتيكي حدود ۸۰ دلار در هر بشكه باشد.

ضعف اقتصادي در چين و برخي كشورهاي اروپايي موجب كاهش تقاضا شده است، در‌حالي كه در هند و كشورهاي آسيايي ديگر تقاضا در حال افزايش است.

تنش‌ها در خاورميانه، به ويژه نگراني از اختلال در عرضه نفت از ايران و عربستان‌سعودي، به افزايش سطح قيمت‌ها كمك كرده‌اند. ادامه كاهش توليد توسط اوپك و متحدانش (اوپك+) نيز نقش مهمي در پايداري قيمت‌ها داشته است.اين وضعيت نشان‌دهنده تعادل شكننده‌اي است كه بين عرضه و تقاضا در بازار جهاني نفت وجود دارد. در آينده نزديك، احتمالا با تغييرات سياست‌هاي اقتصادي و كاهش محدوديت‌هاي توليد اوپك، تغييراتي در اين قيمت‌ها مشاهده خواهد شد.

بانك سرمايه‌گذاري گلدمن ساكس انتظار دارد متوسط قيمت نفت خام برنت در سال جاري ميلادي علي‌رغم كسري توليد و بي‌ثباتي‌هاي ژئوپليتيكي حدود ۸۰ دلار در هر بشكه باشد. اين بانك ۰,۴ ميليون بشكه در روز مازاد عرضه را در سال آينده ميلادي پيش‌بيني مي‌كند. گلدمن اعلام كرد در بهترين حالت قيمت نفت برنت بين ۷۰ تا ۸۵ دلار در هر بشكه باقي مي‌ماند. ظرفيت بالاي مازاد مانع افزايش قيمت نفت مي‌شود و انعطاف‌پذيري عرضه اوپك و شيل جلوي سقوط قيمت نفت را مي‌گيرد. اين بانك پيش‌بيني مي‌كند اگر تشديد تحريم‌ها عليه ايران عرضه نفت اين كشور را يك ميليون بشكه در روز پايين بياورد، قيمت نفت در نيمه اول ۲۰۲۵ به ۸۰ تا ۸۵ دلار در هر بشكه مي‌رسد.گلدمن همچنان پيش‌بيني مي‌كند متوسط قيمت نفت برنت در سال آينده ميلادي ۷۶ دلار در هر بشكه باشد. اما قيمت نفت در ۲۰۲۶ را با احتمال ۰.۰۹ ميليون بشكه در روز مازاد عرضه، ۷۱ دلار در هر بشكه تخمين مي‌زند. اين بانك سرمايه‌گذاري انتظار دارد تقاضاي جهاني براي نفت يك دهه ديگر روبه‌رشد باشد و دليل آن را افزايش تقاضاي كلي براي انرژي به‌دنبال رشد توليد ناخالص داخلي و همچنين چالش‌هاي به وجودآمده در مسير دور شدن از سوخت‌هاي كربني مي‌داند. https://safireenergy.ir/vdch.mnkt23nvqftd2.html
منبع : تعادل
نام شما
آدرس ايميل شما