وزیر نفت با اشاره به اینکه افزایش مصرف گاز خانگی بدان معنا است که برای ادامه تولید در بخش نیروگاهی و صنایع لازم است به سمت سایر سوختهای مایع جایگزین برویم، گفت: خوشبختانه تدابیر لازم برای سوخترسانی به نیروگاهها و صنایع عمده اندیشیده شده است.
محسن پاکنژاد با تأکید بر اینکه امسال از اوایل آبان دمای هوا نسبت به مدت مشابه پارسال ۳ تا ۳.۵ درجه سردتر شده است، اظهار کرد: به ازای هر یک درجه کاهش دما، مصرف گاز کشورمان ۲۵ میلیون مترمکعب (معادل تولید یک فاز پارس جنوبی) افزایش مییابد، از این رو مصرف گاز در بخش خانگی بهطور متوسط حدود ۹۰ تا ۹۳ میلیون مترمکعب در روز نسبت به پارسال افزایش داشته است. به عبارت دیگر ما یک ماه زودتر به استقبال فصل سرد و مباحث مربوط به مدیریت سوخت زمستانی رفتهایم.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه هماکنون در بخش پالایشگاههای نفتی در حوزه تأمین سوخت مایع تلاش زیادی میشود، تصریح کرد: از وزارت نیرو نیز درخواست این است در زمینه استفاده از سوخت معادل که مجموعه ای از گاز، گازوئیل و نفتکوره را شامل می شود به نحوی مدیریت انجام شود که از سقفمشخص بالاتر نرود.
پاکنژاد همچنین خطاب به مدیران و دستاندرکاران صنایع عمده کشور افزود: پیشنهاد بنده به صنایع عمده این است با توجه به ناترازیها، در ماههای سرد سال به سمت استفاده از سوخت های مایع جایگزین گاز بروند.
وی با تأکید بر اینکه دستورهای لازم برای استفاده بهینه از انرژی به تمام شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت ابلاغ شده است، گفت: اخیراً شخصی را برای نظارت بر نحوه اجرای این دستورالعملها تعیین کردهام تا دمای اتاقهای ساختمان وزارتخانه و سایر زیرمجموعهها در حد مجاز باشد. این دستورالعملها در مورد استفاده از برق مصرفی نیز لازمالاجرا است.
وزیر نفت خطاب به مردم ایران اظهار کرد: از همه شما عزیزان درخواست میکنم برای حفظ پایداری شبکه گازرسانی کشور در مصرف انرژی صرفهجویی کنید، زیرا کاهش یک درجهای دمای محیط خانهها در کاهش مصرف گاز سهم بسزایی خواهد داشت و این کاهش دمای محیط خانه را از منزل شخصی خودم شروع کردهام.
وزیر نفت گفت: همزمان با افزایش تولید در بخش بالادستی صنعت نفت، در حوزه پاییندست نیز با تدابیر اندیشیدهشده همچون افزایش خوراک پالایشگاهها و تغییر در فرآیندهای پالایشی، همکاران من موفق به افزایش قابل توجه تولید گازوئیل و بنزین کشور شدند که از آنها قدردانی میکنم. https://safireenergy.ir/vdcc.4q1a2bqosla82.html