شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۵۵
کد مطلب : 3910
وزیر نفت گفت: قیمت بنزین‌سوپر مطابق قیمت وارداتی و متناسب با هزینه واردات خواهد بود. به گزارش «شانا» محسن پاک‌‌‌‌‌نژاد درباره واردات بنزین‌سوپر اظهار کرد: این مطالبه اجتماعی بوده و کسانی که دارنده خودروهای لوکس خارجی وارداتی هستند، انتظار دارند از سوختی متناسب با شرایط موتور این خودروها استفاده کنند. موضوع مدیریت مصرف سوخت همواره اوایل ماه آذر شروع می‌شود، اما امسال به‌دلیل وقوع سرمای زودرس در روزهای ابتدای آبان شروع و سبب شد ۹۰ تا ۹۵‌میلیون مترمکعب گاز به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع کشور افزوده شود.
قیمت بنزین‌سوپر متناسب با هزینه واردات
پاک‌‌‌‌‌نژاد با بیان اینکه طبیعتا با افزایش سرما و افزایش مصرف در بخش خانگی با توجه به ناترازی انرژی در کشور، محدودیت‌هایی در سایر بخش‌های مصرفی کشور اعمال می‌شود، افزود: در ماجرای مازوت‌‌‌‌‌سوزی در نیروگاه‌ها که این روزها در جامعه مطرح‌شده، قاعده و قوانینی از سال‌ها پیش تدوین‌شده و برای حال‌حاضر نیست. وی ادامه‌داد: در سبد سوخت زمستانی نیروگاه‌ها سه حامل انرژی گاز، نفت‌‌‌‌‌کوره و گازوئیل وجود دارد و تعادل و در واقع مدیریتی بین مقدار مصارف این حامل‌‌‌‌‌ها برحسب شرایط سوخت زمستانی کشور صورت می‌گیرد، بنابراین اگر ما به‌‌‌‌‌اندازه‌‌‌‌‌ای که پارسال مازوت مصرف کردیم، مازوت بسوزانیم، خاموشی و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت.

وزیر نفت تاکید کرد: در سه سال‌گذشته اعداد و ارقام مازوت‌‌‌‌‌سوزی به‌مراتب بیش از آن چیزی است که امروز در نیروگاه‌های ما انجام می‌شود. پاک‌‌‌‌‌نژاد درباره واردات گاز از ترکمنستان با بیان اینکه هم‌اکنون از ترکمنستان واردات گاز نداریم، اما مذاکرات مقدماتی برای این کار انجام‌شده، گفت: بدهی‌‌‌‌‌ گازی به این کشور نداریم و همه بدهی‌‌‌‌‌ها پرداخت شده‌است. وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت با وجود هشدارهای داده‌‌‌‌‌شده مخازن نیروگاه‌های کشور را پیش از فصل سرما پر نکرده‌است، تصریح کرد: ابتدای شهریور که دولت چهاردهم مستقر شد، حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه‌ها حدود ۴۳‌درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کمتر بود، همچنین در ۲۰ روز نخست آبان امسال نزدیک به ۹۰‌درصد انتقال سوخت مایع به نیروگاه‌ها نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته‌است.

وزیر نفت با اشاره به تمایل نیروگاه‌های کشور به استفاده از گازوئیل گفت: هرقدر مقدار تحویل گازوئیل به نیروگاه‌ها را امسال افزایش دادیم، به‌دلیل منع استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها مصرف گازوئیل افزایش‌یافت، به همین‌دلیل حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه‌ها مطابق با نظر ما افزایش نیافت.

پاک‌‌‌‌‌نژاد با بیان اینکه ما همیشه در حوزه فرآورده‌های نفتی، چه بنزین و چه نفت‌گاز برحسب ضرورت واردات انجام دادیم، افزود: اکنون نیز واردات هم از شمال و هم جنوب کشور انجام می‌شود و همچنان ادامه دارد. وی با اشاره به تدابیر وزارت نفت برای جلوگیری از کمبود گاز در فصل سرد سال‌گفت: به هر حال در بعضی روزهای سرد سال‌تا ۸۰‌درصد کل تولید گاز کشور در بخش خانگی مصرف می‌شود. متناسب با افزایش مصرف خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در فصل سرما، این آمادگی وجود دارد که از سایر سوخت‌های جایگزین نیز استفاده کنیم تا بقیه بخش‌های مصرف‌کننده تا حد ممکن گرفتار نشوند.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال قطع گاز صنایع در فصل زمستان وجود دارد، بیان کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در این زمینه منوط به سیاست‌هایی است که در نظام یکپارچه مدیریت انرژی اتخاذ می‌شود. در این زمینه هماهنگی لازم میان وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام‌شده و شرایط در حال بررسی است و تلاش می‌کنیم بخش صنعت تا جایی‌که امکان دارد با حداقل چالش از برهه کنونی عبور کند. پاک‌‌‌‌‌نژاد در پاسخ به اینکه با توجه به روی کار آمدن ترامپ، چه برنامه‌هایی برای مقابله با تشدید تحریم‌های نفتی وجود دارد، گفت: در مقابله با تحریم‌ها، تفکیکی میان بایدن یا ترامپ قائل نیستیم و با توجه به راهکارهای آزموده‌‌‌‌‌شده و تجربه ارزشمندی که در این زمینه وجود دارد، دغدغه جدی نداریم.

وی ادامه‌داد: کارکنان صنعت نفت متناسب با شرایط و محدودیت‌های احتمالی، تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد و با اقدام‌هایی که انجام می‌دهیم، مشکلی که سبب نگرانی مردم شود، ایجاد نخواهد شد. وزیر نفت درباره ایجاد پالایشگاه‌های کوچک به‌عنوان یکی از راهکارهای دورزدن تحریم‌های نفتی گفت: ایجاد این پالایشگاه‌های کوچک یا همان مینی‌‌‌‌‌ریفاینرها ازجمله سیاست‌هایی است که به‌دنبال اجرای آن هستیم و از سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در این حوزه نیز استقبال می‌کنیم. تخصیص نفت‌خام متناسب با درخواست‌های مطرح‌‌‌‌‌شده فرآیند خاصی دارد و این امکان را برای بخش‌خصوصی فراهم می‌کنیم و هیچ‌‌‌‌‌گونه مشکلی در زمینه تامین خوراک پالایشگاه‌های کوچک وجود ندارد.
  https://safireenergy.ir/vdce.z8xbjh8o79bij.html
منبع : دنیای اقتصاد
نام شما
آدرس ايميل شما