دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۵
کد مطلب : 3537
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: میادین مشترک نفت و گاز در شمال و در جنوب کشور وجود دارند و برخی از کشورها در این میادین مشترک، به دنبال افزایش استخراج نفت و گاز هستند و ما این حوزه را فراموش کرده‌ایم که دولت باید در این مسیر همت بیشتری داشته باشد.
تدبیر دولت برای افزایش استخراج از میادین مشترک نفتی و گازی
بر اساس آمارهای مرکز پژوهش‌های مجلس، سرمایه‌گذاری سالانه در کل میادین نفت و گاز کشور از حدود ۱۸ میلیارد دلار در دهه ۱۳۸۰ به حدود ۷ میلیارد دلار در نیمه ابتدایی دهه گذشته رسیده و از سال ۱۳۹۸ این رقم به ۳ میلیارد دلار سقوط کرده است.

میادین مشترک نفتی سهمی ۲۰ درصدی در ذخایر نفتی و ۳۰ درصدی در ذخایر گازی قابل برداشت ایران دارد. ایران با ۳۳ تریلیون متر مکعب ذخایر گازی و ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر نفتی، جایگاه دوم و چهارم را در جهان از لحاظ ذخایر هیدروکربوری دارد.

غلامحسین زارعی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور مجهز به منابع اقتصادی زیادی است، اظهار کرد: دولت نباید تنها برای تأمین منابع خود به فکر اخذ مالیات از مردم باشد. همچنین نباید از داشته‌ها و ظرفیت‌های کشور غفلت شود؛ در حالی که کشور ذخایر عظیمی در موضوع نفت و گاز دارد.

وی با اشاره به اینکه میادین مشترک نفتی و گازی ایران با کشورها متعدد است، افزود: این میادین مشترک در شمال و در جنوب کشور و در خلیج فارس وجود دارند و برخی از کشورها در میادین مشترک، به دنبال افزایش استخراج نفت و گاز هستند و ما این حوزه را فراموش کرده‌ایم، این در حالیست که این مسئله می‌تواند پاشنه آشیل جذب منابع دولت قلمداد شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت نباید تنها به اخذ مالیات از مردم عادت کند، بیان کرد: دولت در این بخش می‌تواند به راحتی مالیات خود را وصول کند اما ممکن است از بحث استخراج و فروش نفت و همچنین توسعه میادین مشترک غافل شود و باید مسیر افزایش استخراج از میادین مشترک نفتی و گازی هموار شود، در این صورت می‌توانیم منابع خوبی را از این بخش وصول کنیم.

زارعی تصریح کرد: برخی از منابع نفتی و گازی ما در قالب میادین مشترک چپاول می‌شود. بالاخره این مسئله از جمله حق و حقوق مردم ماست و باید جلوی از بین رفتن آن را بگیریم و با تقویت زیرساخت‌ها در توسعه میادین مشترک می‌توانیم استحصال و استخراج نفت و گاز را به درستی مد نظر قرار دهیم.

بهره‌برداری مطلوب از میادین مشترک نفت و گاز ایران با همسایگان سال‌هاست که به دلیل تحریم و فقدان تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب انسانی و فنی، در مقایسه با میزان بهره برداری کشورهای همسایه، روندی معکوس را طی می‌کند. کارشناسان معتقدند این معضل نه تنها باعث از بین رفتن این ثروت ملی و درآمد حاصل از آن در شرایط دشوار کنونی می‌شود بلکه نسل آینده را نیز از این میراث محروم می‌سازد. از این رو ضروری است دولتمردان دولت چهاردهم با اتخاذ دیپلماسی مطلوب انرژی شرایط مناسب برای بهره برداری بهینه در این زمینه را ارتقا بخشند. https://safireenergy.ir/vdcj.tetfuqeiasfzu.html
منبع : ایمنا
نام شما
آدرس ايميل شما